Για πολλούς αιώνες το μέλι υπήρξε για τον άνθρωπο η πιο γνωστή και αγαπημένη πηγή της τόσο επιθυμητής γλυκιάς γεύσης. Στις μέρες μας, παρόλο που χάρη στην πρόοδο της επιστήμης οι πηγές γλυκύτητας έχουν σημαντικά αυξηθεί, το μέλι εξακολουθεί να είναι η πιο γλυκιά, αλλά κυρίως, η πλέον ασφαλής γλυκαντική ουσία!

Οι μέλισσες μεταφέρουν στην κυψέλη το νέκταρ από τα άνθη και τους σακχαρούχους χυμούς (μελιτώματα) από τα φυτά και μετά από μια περίπλοκη φυσικοχημική διαδικασία τα μετατρέπουν σε μέλι. Ανάλογα με την κύρια βοτανική του προέλευση, το μέλι παίρνει το ειδικό του όνομα (θυμαριού, ελάτου, πεύκου, ανθέων κ.λπ.).

Το μέλι περιέχει υδατάνθρακες (φρουκτόζη, δεξτρόζη, σακχαρόζη), οργανικά οξέα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, μεταλλικά άλατα, ένζυμα, χρωστικές ουσίες, αρωματικές ενώσεις και βιταμίνες. Διαθέτει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές, θρεπτικές, μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες, πολύτιμες για την υγεία του δέρματος, του αναπνευστικού, του μυϊκού και του πεπτικού συστήματος.

Το μέλι MACROVITA προέρχεται κυρίως από την Άρτα, την Αρκαδία και την Κρήτη. Παράγεται από συνεργάτες μελισσοκόμους με τις παραδοσιακές μεθόδους, σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής, συλλογής και ποιότητας. Δεν υφίσταται καμία απολύτως επεξεργασία, εκτός από μηχανικό καθαρισμό και συσκευασία, ώστε να διατηρούνται ακέραιες όλες οι ευεργετικές ιδιότητές του. Περιλαμβάνει τις βασικές ποικιλίες του ελληνικού μελιού (θυμαριού, ανθέων, ελάτου, πορτοκαλιάς, θυμαριού-ανθέων και πεύκου). Κάποιες εποχές, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, μπορεί να υπάρχει ακόμη μέλι καστανιάς-ελάτου και ανθέων-ρεικιού.

Shop NowFacebook

Ακολουθήστε μας στα Social Media Instagram