Οι μέλισσες μεταφέρουν στην κυψέλη το νέκταρ από τα άνθη και τους σακχαρούχους χυμούς (μελιττώματα) από τα φυτά και μετά από μία πολύπλοκη φυσικοχημική διαδικασία τα μετατρέπουν σε μέλιΑνάλογα με την κύρια βοτανική του προέλευση το μέλι παίρνει το ειδικό του όνομα (θυμαριού, θυμαριού-ανθέων, ανθέων, ελάτου, πεύκου κλπ).

Το μέλι περιέχει υδατάνθρακες (φρουκτόζη, δεξτρόζη, σακχαρόζη), οργανικά οξέα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, μεταλλικά άλατα, ένζυμα και βιταμίνες. Η συμβολή του στη διατροφή και στην υγεία του ανθρώπου είναι ασύγκριτη. Σαν τροφή ικανοποιεί άμεσα τις ενεργειακές (αλλά και τις γευστικές) ανάγκες χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα που αφομοιώνονται ταχύτατα από τον οργανισμό και βοηθούν άτομα που καταπονούνται από σωματική ή πνευματική εργασία, παιδιά, ηλικιωμένους, ασθενείς, στην περίοδο της ανάρρωσης, εγκυμονούσες κ.λπ. Σαν φάρμακο, χάρη στο χαμηλό Ph και στην υψηλή περιεκτικότητά του σε υπεροξείδιο του υδρογόνου, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ένα ευρύ φάσμα παθογόνων μικροοργανισμών συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Το μέλι MACROVITA προέρχεται κυρίως από την Άρτα, την Αρκαδία και την Κρήτη. Παράγεται από συνεργάτες μελισσοκόμους με τις παραδοσιακές μεθόδους κάτω από αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής, συλλογής και ποιότητας. Δεν υφίσταται καμία απολύτως επεξεργασία εκτός από μηχανικό καθαρισμό και συσκευασία, ώστε να διατηρούνται ακέραιες όλες οι ευεργετικές του ιδιότητες. Περιλαμβάνει τις βασικές ποικιλίες του ελληνικού μελιού (θυμαριού, θυμαριού-ανθέων, ανθέων, ελάτου, πεύκου) συσκευασμένες σε γυάλινα βάζα 400 και 750 γραμμαρίων. Εφόσον υπάρχουν αποθέματα, διατίθεται επίσης μέλι πορτοκαλιάς, καστανιάς-ελάτου, ανθέων-ρεικιού, καστανιάς.

Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του ανεπεξέργαστου μελιού αφού η φυσική μορφή των σακχάρων είναι κρυσταλλική. Για να επανέλθει στην επιθυμητή υγρή παχύρρευστη μορφή του τοποθετούμε το βάζο ανοικτό μέσα σε νερό θερμοκρασίας έως 40°C, αναδεύοντας κατά διαστήματα.

Ακολουθήστε μας στα Social Media Instagram