Πρόπολη είναι οι ρητίνες και τα βάλσαμα που συλλέγουν οι μέλισσες από τα δέντρα, τις αναμειγνύουν με μέλι και κερί, τις εμπλουτίζουν με ένζυμα και ιχνοστοιχεία και τις χρησιμοποιούν για προστασία της κυψέλης από ζώα, έντομα και μικροοργανισμούς, καθώς και για την αποστείρωση των κελιών της κηρήθρας.

Η πρόπολη δεν επιτρέπει την πρόκληση δυσοσμιών και την ανάπτυξη μικροβίων. Περιέχει ρητίνες, βάλσαμα, κερί, αιθέρια έλαια, γύρη, φλαβονοειδή, φαινολικές-αρωματικές ουσίες και ιχνοστοιχεία.

Η πρόπολη είναι μία πραγματική πηγή υγείας, γνωστή από την αρχαιότητα. Τα τελευταία όμως χρόνια η επιστημονική έρευνα έχει αποσαφηνίσει πλήρως τις αξιόλογες αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές και αναλγητικές ιδιότητές της, χάρη στις οποίες έχει βρει πλήθος εφαρμογών στη σύγχρονη υγιεινή, θεραπευτική και κοσμητολογία.

Χρησιμοποιείται συμπληρωματικά σε λοιμώξεις του αναπνευστικού, φαρυγγίτιδες, ωτίτιδες, δερματίτιδες, αρθρίτιδες, εγκαύματα, δυσλειτουργίες του κυκλοφοριακού, παθήσεις εσωτερικών οργάνων, μυκητιάσεις, ιώσεις, γυναικολογικά προβλήματα, λοιμώξεις της στοματικής κοιλότητας, παθήσεις και φλεγμονές των οφθαλμών.

Η MACROVITA διαθέτει δύο μορφές πρόπολης:

1. Ανεπεξέργαστη πρόπολη ελληνικής παραγωγής σε γυάλινο βάζο 10 γραμμαρίων. Μπορεί να καταναλωθεί ως έχει (σε μικρά κομμάτια μεγέθους φακής) ή, καλύτερα, να χρησιμοποιηθεί σαν πρώτη ύλη για παρασκευή διαλυμάτων, αλοιφών και άλλων ιδιοσκευασμάτων. Αναλυτικές λεπτομέρειες υπάρχουν στο βιβλίο «ΠΡΟΠΟΛΙΣ-ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ» του κ. Θανάση Α. Μπίκου.

2. Βάμμα πρόπολης (διάλυμα σε αιθυλική αλκοόλη που περιέχει 20% ή 30% καθαρή πρόπολη). Είναι προϊόν Γερμανίας παρασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραγωγή φυτικών φαρμάκων.

Η χρήση της πρόπολης σε μορφή βάμματος είναι απλή και εύκολη.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ: Τοπική επάλειψη 2-3 φορές την ημέρα, όσες ημέρες χρειασθεί.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ: 10-15 σταγόνες σε λίγο νερό, τσάι, χαμομήλι (ακόμη και σε οινοπνευματώδες ποτό) 2-3 φορές την ημέρα συνήθως αρκούν για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε μας στα Social Media Instagram