Η κυψέλη των μελισσών αποτελεί, αναμφισβήτητα, το αρχαιότερο φαρμακευτικό εργαστήρι της φύσης. Για αμέτρητα χρόνια τα ακούραστα αυτά έντομα παράγουν ουσίες που προσφέρουν στον άνθρωπο δύναμη, υγεία, ευεξία και ομορφιά. Η ανεκτίμητη εμπειρική γνώση πολλών αιώνων για τις θρεπτικές, τονωτικές, θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες των παραγώγων της μέλισσας έχει πλέον ενταχθεί σε ένα σύνολο επιστημονικών δραστηριοτήτων, που ονομάζεται ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (APITHERAPY) και μελετά συστηματικά τις άπειρες δυνατότητες συμβολής τους στη διατροφή και στην υγεία του ανθρώπου.

Η μελισσοθεραπεία αξιολογεί τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού, της πρόπολης, της γύρης, του βασιλικού πολτού, του δηλητηρίου και του εκχυλίσματος προνύμφης κηφήνα και τις αξιοποιεί αυτούσιες ή σε συνδυασμό είτε μεταξύ τους είτε με άλλες, ανάλογης αξίας φυσικές ουσίες, όπως τα αιθέρια έλαια των φυτών. Έχει αναρίθμητες εφαρμογές επειδή, εκτός των άλλων, αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν ολοκληρωμένη ψυχοσωματική οντότητα. Η ολιστική αυτή προσέγγιση εξυπηρετεί απόλυτα τον σύγχρονο διευρυμένο επιστημονικό ορισμό της υγείας, κατά τον οποίο σαν υγεία του ανθρώπινου όντος ορίζεται όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας αλλά η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας.

Τα παράγωγα της μέλισσας δεν είναι φάρμακα, ούτε υποκαθιστούν τα ειδικά φάρμακα της κλασικής ή της ομοιοπαθητικής ιατρικής. Λειτουργούν παράλληλα με αυτά και η ορθολογική χρήση τους μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και να περιορίσει ενδεχόμενες παρενέργειές τους.

Shop NowFacebook

Ακολουθήστε μας στα Social Media Instagram